Doorlopende reisverzekering

vergelijken.nl

Doorlopende reisverzekering vergelijken

 

Alles over verzekeringen

 

Vergelijk

 

Informatie

Begrippen

Geneeskundige kosten

Honoraria van artsen, op medisch voorschrift gemaakte kosten van apotheker, ziekenhuisverpleging, operatie, röntgenfoto’s, bestraling en fysiotherapie en kosten van medisch noodzakelijk vervoer naar en van artsen en ziekenhuizen.


Bagage

Bagage kan bestaan uit kleding, foto en film apparatuur, Mobile apparaten en geld. Er is natuurlijk een ruimere omschrijving van de gehele bagage maar omdat te verzekeren is dit weer bij elke verzekeraar anders opgenomen in de voorwaarden. Wij raden u ook altijd aan om dit mee te verzekeren. En zeker tegenwoordig met oa de tablet die vaak mee op vakantie gaat.

 

Pechhulp

Pechhulp is mogelijk om extra mee te verzekeren. Stel u gaat met de auto op vakantie en tijdens uw reis naar spanje krijgt uw auto stukken ergens in Frankrijk. Indien uw auto dan niet binnen 48 gerepareerd kan worden krijgt u een vervangende auto om toch uw reis voort te kunnen zetten. Mocht de reparatie lukken in 48 dan zullen ze dit uitvoeren en de kosten van een mankement zullen worden uitbetaald door uw verzekeraar. Let wel slijtage is niet verzekerd, laat uw auto dan ook vooraf controleren in een garage.

 

Reissom

Als u een reis boekt betaald u een bedrag aan geld om ook echt op vakantie te kunnen gaan. Stel dat u nu niet meer kan gaan en u moet deze geboekte reis annuleren. Dan zal de verzekeraar de annuleringskosten voor u uitbetalen. Om een juiste premie vast te kunnen stellen vragen veel verzekeraars wat de totale reissom is om een premie hierop te berekenen.

 

Maximale reisduur

De maximale is de periode die u maximaal aaneengesloten op vakantie mag gaan. Dit is ook per verzekeraar verschillende dus mocht u voor langere periodes op vakantie gaan bekijk dit dan goed. Indien u voor stage, werk of studie naar het buitenland gaat kunt u beter de lang op reisverzekering afsluiten. De meeste verzekeraars gaan uit van 30 dagen.

 

Ongevallen dekking

De ongevallen dekking keert een vast bedrag uit bij overlijden als gevolg van een ongeval. Bij blijvende invaliditeit geldt een percentage van een maximaal verzekerd bedrag en is de hoogte van de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit. De hoogte van deze uitkering is ook vaak afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde persoon. Dit is bij jongere onder de 17 jaar en oudere boven de 70 jaar. Let hier dus bij het vergelijken goed op. Al is deze voorwaarde bij verschillende verzekeraars inmiddels komen te vervallen.

 

Premie

Premie is eigenlijk het aller belangrijkste. Betaal je geen premie dan bestaat er ook geen verzekeringsovereenkomst. Betaal je te laat dan is de kans op een dekking ook zeer klein. Dus premie is het geldbedrag wat u met de verzekeraar heeft afgesproken om voor een bepaalde periode te betalen. Hier tegenover staan dan op een polisblad en voorwaarden vast wat u verzekerd heeft.

 

Polisvoorwaarden

Als er een contract is gesloten tussen u en de verzekeraar komen er ook voorwaarden bij kijken. Welke voorwaarden dit zijn staat op uw polisblad. Het polisblad is ook de bevestiging dat er een overeenkomst is. In de voorwaarden en bijbehorende polis staan zeer belangrijke gegevens zoals; de premie die u betaald, eigen risico's, de verzekerde risico's, de uitsluitingen daarop, uw rechten en plichten, de rechten en plichten van de verzekeraar. Lees deze voorwaarden en de ontvangen polis altijd goed door.

 

Eigen risico

Bij het afsluiten van een verzekering heeft u tijdens de looptijd ook dekking bij een eventuele schade. Indien u met de verzekeraar hebt afgesproken dat u het eerste deel van de schade zelf betaald is dat het eigen risico. Voorbeeld: U heeft een schade op een reisverzekering; Er is een foto camera gevallen en om de schade aan de foto camera te laten maken kost dit bij een erkend reparatuur 200,- Stel u heeft met de verzekeraar afgesproken dat u een eigen risico heeft van 50,- dan zal de verzekeraar u geen 200,- uitkeren maar 200-50=150,-

 

Familieleden in de eerste graad

Uw (ex-)echtgenoot of (ex-)echtgenote of de persoon met wie u samenwoont en met wie u een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract heeft, ouders*, adoptieouders*, pleegouders*, stiefouders*, schoonouders*, kinderen, adoptiekinderen, pleegkinderen en stiefkinderen.


Familieleden in de tweede graad

Broers, zussen, grootouders*, kleinkinderen, schoonzonen*, schoondochters*, zwagers* en schoonzussen*.


Familieleden in de derde graad

Neven en nichten (kinderen van broer of zus), ooms*, tantes*, overgrootouders* en achterkleinkinderen.

Gezin

De personen die bij u in huis wonen en met wie u samen reist. Als u alleen reist, beschouwen wij u ook als een gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handige Links:
Begrippen:
Onze facebook pagina Onze google+ pagina