Doorlopende reisverzekering

vergelijken.nl

Doorlopende reisverzekering vergelijken

 

Alles over verzekeringen

 

Vergelijk

 

Informatie

Verschillende vormen reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn er in verschillende vormen om af te sluiten. En zijn ook bij verschillende verzekeraars of tussenpersonen af te sluiten.
Bij elke vorm van vakantie of reis past weer een reisverzekering. Kort, lang of misschien wel een doorlopende reisverzekering.
De meest voorkomende hebben wij aan de linker kolom toegevoegd. Bij elke vorm van een reisverzekering hebben we omschreven wanneer deze nu het beste past bij uw vakantie.

Reisverzekering met annuleringsverzekering

Driekwart van de reizigers kiest voor een annuleringsverzekering  in de reisverzekering of via een aparte polis. Vooral als u lang van tevoren boekt is dit een goed idee aangezien werkloosheid, ziekte, een scheiding een sterfgeval of zwangerschap tot gevolg kunnen hebben dat u thuis moet blijven. Maar als u twee weken voor vertrek boekt, dan is de kans op een plotse scheiding klein. Een annuleringsverzekering kost doorgaans ongeveer 4% van uw reissom.

 

Een annuleringsverzekering afsluiten is zeer verstandig als u een reis heeft geboekt die behoorlijk wat geld heeft gekost. Deze vorm van verzekeren geeft u een vergoeding van de gemaakte kosten als u de reis moet annuleren. Het annuleren van bijvoorbeeld een reis als een van uw familie leden komt te overlijden of als u plotseling geen werk meer heeft is een goede reden. De kosten die u dan tot op heden geeft gemaakt worden dan vergoedt.

Veel verzekeraars vinden het fijn dat u zo snel mogelijk na het boeken van de reis uw annuleringsverzekering afsluit. Wacht u te lang en er gebeurd iets in uw familie sfeer dan is dit uitgesloten van de dekking. Dus hoe eerde u de verzekering afsluit des te minder er kan worden uitgesloten.

Op onze website hebben wij verschillende verzekeraars opgenomen die een annuleringsverzekering aanbieden. Allianz Global assistance is hierin eigenlijk de meest voordelige verzekeraar. Deze wordt dan ook het meeste afgesloten op onze website.

Bij de annuleringsverzekering vergelijken hebben we rekening gehouden dat het mogelijk is om tot 9 personen dit af te sluiten. In het voorbeeld is rekening gehouden met 2 weken vakantie en een totale som van 2.500,-

 

Tip

Een tip als u of uw gezin enkele keren per jaar op vakantie gaan is het verstandiger en vaak ook voordeliger om een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering af te sluiten.

Let wel op bij een doorlopende reisverzekering met een annuleringsverzekering is vaak een maximaal verzekerd bedrag opgenomen in de voorwaarden. Een losse verzekering is dan ook ruimer af te sluiten.

 

Handige Links:
Begrippen:
Onze facebook pagina Onze google+ pagina